Kristoffer Frøkjær har skrevet 3 populærvidenskabelige bøger, se nedenfor.
Manden Der Fik Skåret Sin Hjerne i Skiver (Politikens forlag 2020)
Er du nysgerrig og kan du godt lide en god historie? Denne her bog er fuld af mærkelige og spændende videnskabelige forsøg og opdagelser. For gennem mange hundrede år har videnskabsfolk kogt, indsamlet, boret, nedfrosset, indsprøjtet, hamret og forsøgt sig frem til ny viden. De har ikke alle sammen været for kloge.
Læs fx om:
- Den russiske videnskabsmand, der syede et ekstra hoved på en levende hund
- Hvorfor lægen spiste bræk fra dødsyge mennesker.
- Hvordan man fandt ud af hvor det gør mest ondt at blive stukket af en bi
- Manden der knækkede fingre på kun den hånd i 50 år
- Forskerne der ville dressere en kat til at blive spion.
Med videnskab ved hånden kan man undersøge verden, kurere sygdomme, finde ud af hvordan man overlever i rummet, hvorfor Jesus døde på korset, og hvordan en spidsmus bliver fordøjet. Og tusinde andre ting.
Lige gyldig hvor tossede forsøgene virker, så understreger hver af dem den vigtigste pointe af alle. Alle har forskerne været drevet af det samme.
Nysgerrighed.
“Det her, folkens, er en af de bøger, som dine børn vil elske, og som du måske (det gjorde jeg i hvert fald) kommer til indimellem at vrænge på næsen over. Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver og 49 andre vilde videnskabelige forsøg har været det helt store samtaleemne i vores hjem i mange uger. Vi har været forargede, overraskede, haft grineflip, og så er vi blevet en del klogere på nogle sjove ting. Det må simpelthen være den perfekte bog at tage med på sommerferie…“
BOGBLOGGER.DK
“Letlæst, underholdende og overraskende bog ser nærmere på 50 videnskabelige forsøg i børnehøjde. Man kan både læse bogen et kapitel ad gangen eller i et stræk. Læser man den sammen som familie, er der garanti for både fnis, forargelse og forundring og mulighed for masser af snak. Manden der fik skåret sin hjerne i stykker’ er en sjov og spændende indføring i videnskabens verden, som måske kan vække lyst til mere, og under alle omstændigheder både underholder og oplyser.“
LITTERATURSIDEN.DK
Eske Willerslev- Han Gør Det Døde Levende (Gyldendal 2015)
“Fra det fjerne og formelle til det helt personlige samler Kristoffer Frøkjær fine historier og anekdoter, og læseren får bid for bid fornemmelse af det gamle arvemateriales mester”
-Politiken
Fra bagsiden: Professor Eske Willerslev er en verdenskendt forsker, drevet af dæmoner for at vinde. Sammen med videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær tager han på rejse til barndommens ødegård for at genoplive sin fortid. Det er historien om drengen, der vil gøre sin barske far stolt, om teenageren der var småkriminel, men blev professor, om altid at gå mod strømmen, om afsavn for at vinde. Og om altid at spise livet i store mundfulde – lige meget hvad det byder på. Og det har budt på meget.
For vi står i en videnskabelig brydningstid, som Willerslev surfer på. Ved at stå på skuldrene af fortidens store opdagelser læser han i vores DNA og tegner konturerne af menneskets ukendte fortid. I sin evige jagt efter levn fra fortidens mennesker og dyr bliver Willerslev blandt andet optaget i en indianerstamme, er ved at dø som pelsjæger i Sibirien, leder efter gener i et angiveligt rumvæsen. Og skaber overskrifter i alverdens medier.
Bogen er solgt i mere end 20.000 eksemplarer.
“Det er vedkommende og veldisponeret, når han [Kristoffer Frøkjær, red] via fortællingen om forskningen i forhistorisk dna blandt andet skitserer, hvor det moderne menneske opstod, hvorfor der er europæiske gener i de amerikanske indianere, og hvorfor fortidens dyr uddøde”
KRISTELIGT DAGBLAD
“Bogen har et fint drive, da der veksles mellem videnskabshistorien, Willerslevs liv og det road trip de to hovedpersoner er på. Eske Willerslev er uden tvivl et spændende bekendtskab, og Frøkjær har fanget forskerens person og videnskab forbilledligt”
BIBLIOTEKERNES LEKTØRUDTALELSE
“Forfatteren vil rigtigt mange til på én gang: Beskrive en fascinerende person, det videnskabelige miljø, et tungt videnskabeligt område (DNA), evolutionsteori … og forbløffende nok lykkes det. Emnerne bliver flettet sammen og skaber en afvekslende historie”
LITTERATURSIDEN.DK
Hverdagens Hjerner (med Charlotte Koldbye, DRs forlag 2007)
Fra Bagsiden: Vi har alle sammen en, og kan ikke leve uden! Vores hjerne. Alligevel har vi levet mange tusinde år uden at vide, hvordan den virker. Men det ved vi nu.For på samme måde som teleskopet blev et gennembrud for astronomien, så skabte udviklingen af hjernescanneren, for ca. 25 år siden, et tigerspring i udforskningen af hjernen. Med scanneren kan vi nu kigge med inde i raske folks hoveder i hverdagssituationer – mens de dyrker sex, køber ind eller sidder på skolebænken.
“…her bliver ofte utilnærmelig og død naturvidenskab i højeste grad vakt til live af en fortæller, der har hjertet med i alt, hvad han gør, formidlet af en forfatter, der formår at stille de helt rigtige spørgsmål”.
LITTERATURSIDEN.DK
“…i denne bog får vi så en samlet historie, på fornem vis formidlet af biologen og videnskabsjournalisten Kristoffers Frøkjær”
AKTUEL NATURVIDENSKAB